Kolla
in den här frasiga nyheten bland korvrätterna! Här har du chansen att utforma
din huvudrätt eller förrätt med dina favoritsmaker och hetta. Om du gillar
hetta väljer du chorizo eller annan kryddig korv, vill du ha en mildare måltid
väljer du den klassiska falukorven.
Crossover smördegspuffar
2 portioner
Ingredienser:
4
st smördegsplattor (7,5-9 cm i diameter)
200
g valfri korv, t.ex. chorizo eller falukorv
grovmalen
svartpeppar
2
tsk rostad lök
Tillbehör:
200
g haricots verts
olivolja
flingsalt
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 200 grader.
2.
Kavla ut smördegen till sexkantiga,
½ cm tjocka plattor och stansa en likadan form i mitten fast mindre.
Alternativt använder man färdiga formar.
3.
Tärna korv. Klicka på mojo rojo,
lägg korven ovanpå och peppra.
4.
Gratinera i nedre delen av ugnen i ca
20 minuter.
5.
Snabbstek haricots verts i en
stekpanna med olivolja. Strö över en nypa flingsalt.
6.
Toppa smördegspuffarna med rostad
lök och servera med haricots verts.
Nyskapande är ledordet!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar