Efter
en härlig dag i solen blev det pizzabak hemma hos mig. Men degen gjorde jag
inte från grunden utan jag använde en nyhet från Grandiosa – Triple Cheese, med
Mozzarella, Edamer och Norvegia. Toppade sedan med bl.a. indiskt kryddad
kyckling. Kryddblandningen kom från Donal Skehans bok Kitchen Hero. Nachochipsen
som jag dekade med efter gräddning blev otroligt goda, då de omfamnades av den
varma osten. Tur att pizzan blev lyckad för valreslutatet som just nu ges ut är
inte lika muntert.
Snabb Indisk Kycklingpizza
1
stor pizza
1 st Grandiosa Pan Pizza Triple Cheese
ca
160 g färsk kycklingfilé
1
tsk rapsolja
1
tsk currypulver
¼
tsk havssalt
¼
tsk malen ingefära
¼
tsk malen koriander
¼
tsk gurkmeja
2
ananasringar
½ tomat
½ tsk torkad oregano
10 st nachochips
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2.
kycklingfilé. Hetta upp olja i en
stekpanna. Bryn kycklingen gyllene.
3.
Rör samman curry, salt, ingefära,
koriander och gurkmeja. Blanda kryddblandningen med kycklingen.
4.
Skär ananas i bitar och skiva
tomat.
5.
Fördela kyckling, ananas och tomat
över pizzabottnen. Grädda pizzan i nedre delen av ugnen på en bakpappersklädd
plåt i 15-18 minuter, tills osten smält och börjar bubbla.
6.
Lägg den färdiggräddade pizzan på
ett serveringsfat eller stor tallrik.
7.
Smula över torkad oregano och stick
ner hela nachochips.
Sverige tillhör alla!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar