Under
denna vecka har temperaturen droppat till mer normal nivå. Men även om solen
inte lyser lika starkt dyker det upp andra ljusglimtar i vardagen. Lusten att
stå i köket ökar kraftfullt och experimenterandet efter nya goda rätter startar.
Här är en enkel men ändå lyxig rätt – fyllda renfärsbiffar med en smakrik sky och okomplicerade tillbehör.
Ostfyllda Renfärsbiffar
med Sweet chilisky
4 portioner
Ingredienser:
1
vitlöksklyfta
1
ägg
½
tsk timjan
½
tsk oregano
1
tsk salt
2
krm svartpeppar
100
g västerbottensost
1
msk smör till stekning
Sweet
chilisky:
stekskyn
4 dl köttbuljong
1 dl sweet chilisås
1
½ tsk rosépeppar
1
msk majsstärkelse
Tillbehör:
potatiskroketter
tomat
sallat
Gör så här:
1.
Lägg färsen i en bunke. Pressa ner
vitlöken och smula ner timjan och oregano.
2.
Tillsätt ägg, salt och svartpeppar.
Arbeta samman köttfärssmeten.
3.
Skär osten i ganska platta bitar.
4.
Forma smeten till portionsbitar och
lägg en ostbit på varje. Omslut osten med köttfärs runtom, så att de formas
till biffar.
5.
Hetta upp en stekpanna med smör i
och stek på biffarna 3-4 minuter per sida.
6.
Ta upp biffarna och värmehåll dem,
förslagsvis under ugnsfolie.
7.
Häll ner buljongen i stekpannan och
vispa ner chilisåsen.
8.
Krossa rosépeppar och rör ner den.
9.
Låt sedan skyn småkoka i 5 minuter.
10. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten.
11. Värm
potatiskroketterna och servera med biffarna, skysåsen, tomat och sallat.
Länge leve sommaren!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar