Sommarscones
eller kanske året-runt scones. Det beror på om du hann frysa ner någon rabarber
under den korta med underbara perioden då rabarbern växte eller lyckats hitta
dem i frysdisken. Receptet kommer från tidningen Hembakat, nummer 4 2014. Jag
valde att använda solroskärnor i stället för pumpakärnor och halverade även
sockret till ½ dl, så att de blev mer frukostscones än fikascones. Dessa scones
vill jag ha mer av!
Rabarberscones
12-15 st
1-2
rabarberstjälkar
7
½ dl vetemjöl
½
tsk salt
1
dl rårörsocker
2
tsk bakpulver
125
g smör, rumsvarmt
½
dl grädde
1
½ dl mjölk, 3 %
1
ägg
1
dl pumpa- eller solroskärnor
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 250 grader.
2.
Skär rabarbern i centimeterstora
bitar.
3.
Blanda mjöl med salt, socker och
bakpulver i en bunke. Tärna ner smör.
4.
Vispa samman grädde, mjölk och ägg.
Häll ner äggblandningen i mjölbunken och rör till en jämn smet.
5.
Klicka ner smeten i muffinsformar,
gärna stående i en muffinsform.
6.
Stick ner några bitar rabarber i
varje form och toppa med pumpa- eller solroskärnor.
7.
Grädda sconesen mitt i ugnen i 12-15
minuter.
Ha en underbar sommar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar