Det är hög tid för årets första sconesrecept. Denna gång bliré
ett recept från tidningen Hembakat, nummer 1 2014. Där Amy från bloggen http://amyspieceofcake.blogspot.se/
bjuder på några chilirecept. Hettan i sconesen blev alldeles lagom. Dessutom
blev de riktigt spröda, troligtvis tack vare den perforerade plåten som jag
fick prova när jag var på besök i Umeå. I receptet har jag själv vävt ihop
paprikakrämen med sconesen och sedan använt hett paprikapulver istället för
chilipulver och format scones till hjärtan.
Chiliscones med västerbottensost och paprikakräm
8 st
5 dl vetemjöl
3/4 tsk salt
2 tsk bakpulver
75 g smör
1,5 dl mjölk
1,5 dl riven västerbottensost
3 tsk finhackad chili, urkärnad
3 tsk hett paprikapulver eller chilipulver
Paprikakräm:
100 g färskost ex. Philadelphia
2 röda paprikor
100 g färskost ex. Philadelphia
2 röda paprikor
1.
Börja
med paprikakrämen. Sätt ugnen på 225 grader.
2.
Kärna
ur, dela och lägg paprikadelarna på med skalet uppåt i en ugnsfast form och
rosta i ca 20 min tills skalet har mörknat och blivit bubbligt. Låt svalna och
ta sedan bort skalet.
3.
Placera
paprikan i en bunke och mixa till en slät massa, förslagsvis med en mixerstav.
Blanda med färskosten.
4.
Rör
samman mjöl, salt och bakpulver i en bunke.
5.
Finfördela
smöret i blandningen.
6.
Häll
ner mjölk, ost, chili och paprika- eller chilipulver. Arbeta snabbt ihop till
en deg.
7.
Forma
till runda bollar eller hjärtan och lägg på en bakpappersklädd plåt. Grädda i
mitten av ugnen i ca 10 min.
Servera chilisconesen med paprikakräm.
Hetta upp dagen!
Ser så urgott ut! Härliga kombinationer!
SvaraRaderaAvsändarnamnet ovan verkade bli anonym! Tekniken slant i kommentaren ovan! Ursäkta!
SvaraRaderaVilka spännande scones:)
SvaraRaderaHoppas ni testar dem! Det är en oväntad kombination som verkligen fungerar. Dessutom kan man enkelt styra styrkan själv, efter tycke och smak. :)
SvaraRadera