Sommar,
sommar, sommar!!! Efter onsdag tar jag mitt första sommarlov sedan jag började
gymnasiet. Känns ofattbart härligt och även att midsommaren dyker rätt på. Därför har
jag valt att ta fram en riktig midsommar tårta fylld med sommarens bästa gubbe,
jordgubben.
Budapestrulle med jordgubbar
Ingredienser:
6
äggvitor
3
dl strösocker
1
½ dl hassselnötskärnor
50
g marsanpulver, kallrörd
Fyllning:
4
dl vispgrädde
½
dl jordgubbar
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt lite socker i taget under vispning och vispa till en blank maräng.
3.
Hacka hasselnötterna. Blanda
hälften med marsanpulver och rör ner i marängsmeten.
4.
Bred ut marängen på bakpappersklädd
och strö över nöthacket.
5.
Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
6.
Låt svalna och stjälp upp på
papper.
7.
Vispa grädden fluffig och bred på
det mesta över bottnen.
8.
Ta undan några jordgubbar till
garnering, skiva resten och lägg dem över grädden.
9.
Rulla ihop från långsidan och lägg
på ett fat med skarven ned.
10. Spritsa
ut resterande grädde på toppen och garnera med jordgubbarna.
Glad sommar!
Mums, den här vill jag ha :)
SvaraRaderaBaka och njut! :)
Radera