Chokladgruva med citronkola
14 st
Ingredienser:
50 g mörk choklad
1 dl strösocker
3 msk kakao
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk vaniljsocker
1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 ägg
Fyllning:
3/4 dl lemon curd
1/4 dl dulce de leche
Garnering:
2 msk kokos
1 msk whiskey
Gör så här:
1. Blanda kokos och whiskey till garneringen i en skål. Låt stå och dra.
2. Smält smör och choklad i en kastrull.
3.Vispa ner strösocker och kakao.
4. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke.
5. Häll på chokladsmeten och knäck i ägget. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Låt vila inplastad i kylen 30 minuter.
6. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ fram en bakplåt med 14 bakformar.
7. Rör samman lemon curd och dulche de leche i en skål, till en slät citronkolakräm.
8. Skär ut 14 degbitar á 25 gram och rulla dem till bollar.
9. Gör en grop bollarna och fyll varje boll med med ca 3/4 tsk citronkola. Täck över med resterande deg och släta till bollarna.
10. Lägg bollarna i formarna. Strö över whiskeykokos och tryck fast den med lätt hand.
11. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
12. Låt svalna något innan du lyfter dem från plåten. Förvara i tätslutande burk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar