Kladddkaka de luxe
8–10 bitar
Ingredienser:
3 dl strösocker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
¼ tsk salt
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
Fudge
1 ½ dl vispgrädde
1 msk sirap eller honung
2 tsk mald kanel
1 tsk hel kardemumma
200 g mjölkchoklad, hackad
Garnering
vispgrädde
färska bär
Gör så här:
1. Sätt ugnen 175 grader. Smöra och bröa en ugnssäker form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
2. Smält smör i en kastrull och rör ner socker, kakao, vaniljsocker och salt. Smeten kan se ut som den skurit sig men den slätar ut sig när alla ingredienserna blandats i.
3. Rör ner äggen, ett i taget, och till sist mjölet. Vänd till en slät smet och häll den i formen. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i 15–20 min. Den ska vara lite kladdig i mitten. Låt den svalna.
4. Fudge: Koka försiktigt upp grädde, sirap, kanel och mortlad kardemumma i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och blanda i chokladen. Rör tills allt har smält samman.
5. Bred fudgen över kakan och servera direkt eller när den kallnat helt. Servera med vispad grädde och färska bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar