Ugnspannkaka
4 portioner
Ingredienser:
2 3/4 dl vetemjöl
1 nypa salt
6 dl mjölk, standard
2 ägg
2-3 msk margarin, till smorning
Gör så här:
1. Blanda mjöl och salt i en bunke.
2. Vispa ner hälften av mjölken i mjölblandningen. Tillsätt därefter resten av mjölken.
3. Knäck i äggen och vispa till en slät smet. Låt svälla medan ugnen blir varm, gärna 25 minuter.
4. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Klicka ner smöret i en långpanna, förslagsvis 30x40 cm. Välj en mindre form om du vill ha tjockare pannkakor. Ställ in långpannan i ugnen för att smälta smöret. Ta ut långpannan och häll i pannkakssmeten.
6. Grädda pannkakan i 20-25, i mitten av ugnen.
7. Låt pannkakan vila en stund innan du serverar med t.ex. sylt och grädde.
Keep it simple!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar