Barbque-marinerade fläskkotletter med grönt ärtmos
Ingredienser:
4 st fläskkotletter
2 skvättar tabasco
1 msk worcestersås
1 msk olivolja
1 msk rårörsocker
2 msk tomatketchup
1/2 citron, saften
3 små vitlöksklyftor
1/2 tsk paprikapulver
havssalt och nymalen svartpeppar
Grönt ärtmos:
8 dl frysta gröna ärtor, ca 480 g
1 dl crème fraîche
2 dl rostade och finhackade cashewnötter
100 g parmesan, finriven
salt och peppar
Gör så här:
1. Blanda tabasco med worcestesås, olivolja, rårörsocker, tomatketchup och citronsaft i en skål.
1. Blanda tabasco med worcestesås, olivolja, rårörsocker, tomatketchup och citronsaft i en skål.
2. Skala vitlöken och finhacka den och rosmarinen. Tillsätt i såsen tillsammans med paprikapulver och rör om.
3. Lägg i fläskkotletterna i skålen så de blir indränkta av marinad. Täck över med lock eller platsfolie, alt. häller du ner allt i en platspåse och omsluter väl. Låt marinera i kylen i minst 1 timme.
4. Mixa gröna ärtor och créme fraîche med en stavmixer till en krämig konsistens.
5. Finhacka cashewnötter och finriv parmesanosten. Rör ner i ärtmoset och smaka av med salt och peppar.
6. Ta fram fläskkotletterna och stek dem i stek- eller grillpanna med smör i 3-4 minuter per sida. Det blir självklart väldigt gott att använda utomhusgrillen, i så fall grillas de möra och saftiga på ca 4 minuter per sida.
7. Servera BBQ-kotletterna med det gröna ärtmoset.
Live green!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar