Apelsinscones med mullbär och goji
8 snibbar
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g mullbär
50 g gojibär
50 g smör, rumsvarmt
2 msk apelsinmarmelad
1 ½ dl mjölk + en skvätt till pensling
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda vetemjöl med bakpulver, salt, mullbär och gojibär i en bunke.
3. Skär smöret i mindre bitar och klicka ner det i mjölblandningen. Nyp ihop till en smulig massa.
4. Tillsätt apelsinmarmelad och mjölk. Arbeta snabbt samman till en deg.
5. Forma till en stor rund kaka, ca 1 ½ cm hög. Skär kakan i 8 snibbar (varannan snibb får sin spets in mot mitten).
6. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Pensla med lite mjölk.
7. Grädda i mitten av ugnen, ca 12 minuter. Servera med valfria tillbehör.
Glad midsommar i förskott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar