Gratinerad pulled beef
6 portioner
1 kg högrev
1 liten gul lök
3 vitlöksklyftor
4 cm röd chili
1 frp krossade tomater (400 g)
½ dl tacokrydda
1 tsk svartpeppar
1 msk whiskey
Tillbehör:
2 dl riven herrgårdsost eller annan mild ost
1 dl riven/smulad tryffelost eller annan smakrik ost
ca 300 g nachochips
1 färsk ananas ca 600 g eller 1 burk skivad ananas ca 560 g
1 litet huvud isbergssallat
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Lägg köttet i en gryta med lock eller en ugnssäker form.
3. Finhacka den gula löken, vitlöken och chilin (med kärnorna kvar).
4. Häll upp de krossade tomaterna i en skål. Blanda ner båda löksorterna, chili, tacokrydda, peppar och whiskey.
5. Bred tomatblandningen över köttet. Sätt på grytlocket eller täck formen med ugnsfolie.
6. Sätt in köttet i nedre delen av ugnen och låt lagas i 4-6 timmar. Kolla till köttet då och då och vänd även några gånger under tillagning.
7. Ta ut köttet. Riv upp det med två gafflar och rör om så att såsen blandas in. Höj ugnstemperaturen till 250 grader.
8. Fördela pulled beef i portionsgrytor. Riv osten och strö först över den milda och sedan den smakrika ovanpå.
9. Sätt in grytorna utan lock i mitten av ugnen och gratinera i några minuter, tills osten har smält och blivit gyllene.
10. Om du har färsk ananas så skär du bort topp och botten och skalet. Skär sedan bort stocken och tärna resten av ananasen. Använder du färdiga skivor är det bara att skära dem i mindre bitar och lägga upp i en skål.
11. Skär sallaten i strimlor och lägg upp det i en egen skål. Häll också upp nachochipsen i en skål.
12. Lägg på locken till grytorna om du vill servera med ett överraskningsmoment. Duka fram ananasen, sallaten och ät med nachosen som bestick.
Fortsatt skön maj!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar