Om
du ofta får ris över från middagen så är detta recept perfekt att göra en
måltid av resterna. De är jätteenkla att göra och passar utmärkt med så väl
salta som söta tillbehör, sidfläsk, sylt, kesella. You name it! Jag har nästan
använt samma mängder som Cupcakesfluffans recept på rispannkakor: http://cupcakesfluffan.blogspot.se/2012/03/rispannkakor.html.
Däremot valde jag att grädda dem i ett plättlägg.
Risplättar
20-25 st småplättar
Ingredienser:
1
ägg
2
dl mjölk
1
dl vetemjöl
1
tsk vaniljsocker
1
krm salt
3
dl kallt kokt ris
Gör så här:
1.
Vispa samman ägg, mjölk, mjöl,
vaniljsocker och salt till en jämn smet.
2. Tillsätt
riset och rör om.
3. Hetta
upp ett plättlägg. Smöra varje fördjupning med exempelvis en smörkniv i trä.
4. Fyll
fördjupningarna med smeten och stek tills ovansidan har stelnet, vänd på
plättarna och stek lika länge på den sidan så de blir gyllenbruna. Smörj lägget
mellan varje omgång.
5.
Servera med till exempel stekt
sidfläsk eller smaksatt kesella eller sylt och grädde.
God natt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar