Laktosfria Kärleksmums
12-15 st
4 ägg
2 dl ljust muscovadosocker
1 tsk vaniljpulver
150 g kokosolja utan kokossmak
1 dl vatten
3 1/2 dl finsiktat dinkelmjöl
1/2 dl kakao
2 tsk bakpulver
Glasyr:
3 dl florsocker
100 g smält kokosolja
1/2 dl kakao
1 msk kaffepulver
1/2 tsk salt
Garnering:
ca 1 1/2 dl kokosflagor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg, socker och vaniljpulver pösigt.
- Rör ned kokosolja och vatten.
- Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner i smeten.
- Olja eller bakpappersklä en ugnsform, ca 25x35 cm.
- Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
- Låt kakan svalna.
- Blanda snabbt ihop alla glasyrens ingredienser till en jämn kräm. Bred över kakan och strö över kokosflagor.
- Skär upp i valfri form och servera. Kärleksmumsen går utmärkt att frysa in.
En balanserad diet är att ha en pralin i vardera hand!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar