Sirapssnittar
eller kolakakor som de även kallas, är definitivt en av de enklaste småkakorna
du kan göra. Extra goda blir de om du använder ett riktigt bra vaniljsocker
eller gör ditt egna. Det är enkelt – Skär upp en vaniljstång på längden och
skrapa ur fröna. Lägg dem tillsammans med vaniljstångsskalet och 3 ½ dl socker
i en mixer med knivsats. Mixa tills allt har blandats och sockret har pulveriserats.
Sila bort resterna från vaniljstången och förvara vaniljsockret en lufttät burk.
Sirapssnittar
Ingredienser:
100
g rumsvarmt smör
¾
dl strösocker
2
msk ljus sirap
1
msk vaniljsocker
2
¼ dl vetemjöl
½
tsk bikarbonat
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2.
Rör samman smör och socker i en
bunke.
3.
Blanda ner sirap och vaniljsocker.
Tillsätt tillsist vetemjöl blandat med bikarbonat och arbeta snabbt ihop till
en deg.
4.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
5.
Dela degen i två delar och rulla
varje del till två längder, lika långa som plåten.
6.
Lägg längderna brett isär på plåten
och platta ut dem till centimetertjocklek.
7.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15
minuter.
8.
Skär dem genast diagonalt till
sneda snittar, 2-3 centimeter breda.
9.
Låt svalna.
Duka
upp kakfatet!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar