Fudge med cashewnötter
ca 50 stIngredienser:
200 g ljus choklad
300 g mörk choklad
1 burk sötad koncentrerad karamelliserad mjölk, ca 400 h
1 tsk vaniljsocker
2 dl cashewnötter, rostade
Gör så här:
1. Grovhacka bägge chokladsorterna.
2. Blanda alla ingredienserna, utom nötterna i en skål. Ställ dem över vattenbad (en kastrull med sjudande vatten i). Låt allt smälta samman och rör om då och då.
3. Rör ner hälften av cashewnötterna i chokladsmeten.
4. Klä en form, 20x20 cm, med bakplåtspapper.
5. Häll ner smeten i den. Strö över resterande nötter.
6. Låt kakan stå svalt tills chokladen har stelnat. Skär fudgen i små kuber. Förvara svalt i en lufttät burk.
God 1:a advent!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar