Chokladjitterbuggare
Ingredienser:
3/4 dl socker
200 g smör
5 dl vetemjöl
2 msk kakao
Fyllning:
3 äggvitor
2 dl socker
Gör så här:
1. Blanda samman smör i bitar, socker och vetemjöl till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylskåpet, minst 30 min.
2. Vispa äggvitor och socker i en skål över sjudande vatten till ett fast marängskum.
3. Dela degen och kavla ut varje bit till en platta, ca 25x30 cm.
4. Fördela marängsmeten på plattorna och rulla ihop från långsidan. Lägg rullarna i kylen en stund för att stadga sig.
5. Sätt ugnen på 175 grader.
6. Skär rullarna i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg bitarna på bakpappersklädda plåtar och grädda i mitten av ugnen i 16-18 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar