Amerikansk cookiecake
12–15 bitar
Ingredienser:
175 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl farinsocker
1 ägg
1 ½ tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl havregryn
3 ¾ dl vetemjöl
150 g mörk choklad
Garnering:
Till formen:
smör
kokos
Servering:
Servering:
grädde eller vaniljglass
färska bär
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Hacka chokladen grovt.
3. Vispa smör, strösocker och farinsocker pösigt i en bunke. Rör ner ägg.
4. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda allt till en smidig deg. Knåda in chokladen.
5. Smöra kokosa en gjutjärnspanna, 22-24 cm i diameter (eller annan stekpanna alt. springform).
6. Strö över non stop eller hackade nötter.
7. Grädda kakan längst ner i ugnen, ca 35-40 minuter.
8. Låt kakan svalna i formen och servera med vispad grädde eller vaniljglass och gärna färska bär.
Ready, Set, Bake!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar