Laktosfria amerikanska pannkakor med citron och vit choklad
8 st
3 dl vetemjöl, alt. bovetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 1/2 dl soygurt
1/2 dl vatten
1 ägg
1 citron
50 g vit choklad
2 msk smör
Tillbehör:
2 dl planti creamy dessert (laktosfri grädde)
ca 2 dl blåbär
Gör så här:
1. Blanda mjöl, bakpulver, salt, soygurt och vatten i en bunke.
2. Riv skalet från citronen och vispa ner det tillsammans med ägget.
3. Grovhacka chokladen och vänd ner i smeten.
4. Värm upp stekpannan och grädda pannkakorna i smör på medelvärme, ca 2 msk smet per pannkaka. Vänd pannkakorna när de börjat bubbla på ovansidan och grädda dem gyllenbruna.
5. Vispa creamy dessert fluffigt och servera till pannkakorna tillsammans med blåbär.
Ditt sätt är rätt sätt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar