Pumpalimpa
1 limpa
1 tsk hela kardemummakärnor
1 tsk anis
4 dl vetemjöl
2 dl rågsiktsmjöl
1 dl havregryn
1/2 dl linfrön
1/2 dl pumpakärnor
2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
2 msk agavesirap
100 g riven pumpa
5 dl filmjölk
2 msk pumpakärnor
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mortla kryddorna.
3. Blanda kryddorna med alla övriga torra ingredienser i en bunke.
3. Rör ner den rivna pumpan och tillsätt agavesirap och filmjölk. Blanda samman till en kladdig smet.
4. Klicka ut smeten i en avlång bakform som rymmer 1 1/2 liter. Strö över pumpkärnorna som garnering.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 h. Känn efter med en provsticka att brödet är genomgräddat. Lägg eventuellt över bakplåtspapper mot slutet om brödet börjar bli mörkt.
6. Stjälp upp limpan och låt den svalna inlindad i en bakduk.
Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen! - Ernst Kirchsteiger
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar