Ugnspannkaka med karamelliserade äpplen och mascarponegrädde
Ingrediernser:
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Vispa samman ägg, mjölk, vete- eller dinkelmjöl och salt. Låt smeten gärna vila i 30 minuter.
3. Hetta upp en gjutjärnsstekpanna på spisen tills den är rykande het. Lägg ner en klick smör i stekpannan och låt det bubbla upp och sedan tystna. Häll direkt i smeten och sätt in pannan i mitten av ugnen.
4. Grädda pannkakan tills den har puffat upp sig och fått gyllene färg, ca 20 minuter.
5. Stek äppelklyftorna under tiden i smör och råsocker tills de sockret har smält och äpplena har karamelliserats. Avsluta med att hälla över citronjuicen.
6. Vispa mascarpone och grädde till en luftig konsistens. Vänd ner florsocker och vaniljpulver.'
7. Skär upp pannkakan och servera med karamelliserade äpplen och mascarponegrädden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar