Tandoorikorv- och böngryta
2 portioner
400 g blandade kokta bönor, 1 frp
1/2 gul lök
2 msk tandoorikryddmix
1 msk ketchup
1/2 tsk sambal oelek
2 msk olivolja
1 1/2 dl crème fraîche, 34 %
1 dl vatten
1/2 tsk salt
250 g falukorv, Scan
Till servering:
hackad persilja
bröd
Gör så här:
1. Skölj bönorna och låt dem rinna av.
2. Hacka löken och fräs den mjuk i 1 msk olivolja, i en stor stekpanna.
3. Tillsätt tandoorikryddmix, ketchup och sambal oelek och fräs ytterligare någon minut.
4. Häll ner de avrunna bönorna, crème fraîche, vatten och salt. Låt puttra ihop i 10 minuter.
5. Skär under tiden falukorven i skivor. Stek dem i resten av olivoljan i en egen stekpanna. Strimla korven och tillsätt i grytan när den har kokat ihop.
6. Toppa med hackad persilja och servera med bröd.
Varma hälsningar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar