Det
mesta av det bästa, är mottot för min tonfiskpaj som jag komponerade ihop för
några månader sedan. Jag är nöjd med såväl pajdegen som fyllningen. Sältan från
tonfisken med sötman från ananasen är otroligt god och tillsammans med
teriyakin som både är söt och salt höjs rätten ytterligare ett snäpp upp på
smakskalan. Välj att göra en stor paj eller flera småpajer, som jag. Portionsformarna
tycker jag ger en extra mysfaktor.
Tonfiskpaj
4-6 portionsformar
eller 1 pajform, 24 cm i diamter
Ingredienser:
100
g smör
2
dl vetemjöl
1
dl grahamsmjöl
2
msk vatten
Fyllning:
150
g tonfisk i burk
4
anansringar (1 liten burk, 140 g)
100
g körsbärstomater
2
salladslökar
2
dl mjölk, 3 %
2
ägg
3
msk teriyakimarinad
100
g ost
grovmalen
svartpeppar
Gör så här:
1.
Nyp ihop smör och mjöl till en
smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en jämn deg.
2.
Tryck ut pajdegen i formarna/formen
och nagga degen med en gaffel. Ställ in i kylen för att vila, minst 30 minuter.
3.
Sätt ugnen på 225 grader.
4.
Förgrädda pajskalen/pajskalet i mitten
av ugnen i 10-15 minuter.
5.
Fyllning:
Låt
tonfisken och anansen rinna av. Skiva salladslöken fint, riv osten och dela
körsbärstomaterna på mitten.
6.
Sprid ut tonfisken och salladslöken i
pajskalen/-et och lägg på anansskivorna. Om du har fler än 4 portionsformar kan
du skära ananasen i mindre bitar och fördela.
7.
Vispa samman ägg och mjölk. Rör sedan
ner den rivna osten, teriyakimarinad och svartpeppar.
8.
Häll äggstanningen i pajskalen/-et
och lägg på tomaterna med snittsidan uppåt.
9.
Grädda i nedre delen av ugnen i
25-30 minuter, tills fyllningen har stelnat.
Hoppas du får en utmärkt dag!
Hej Helena!
SvaraRaderaVi på Social Posts jobbar ständigt med att hitta bra bloggar och vi gillar din blogg! Vi sammankopplar dig med uppdrag från välkända varumärken och söker just nu en matblogg för en stor kund. Jag skulle gärna vilja berätta mer så maila mig på: info@socialposts.se
Vänligen,
Jens
www.socialposts.se