Sirapsscones
4 stora kakor
5 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
1/3 dl brun farinsocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g smör, rumsvarmt
1 ägg
2 dl mjölk
1/3 dl ljus sirap till pensling
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
3. Skär smöret i mindre bitar och lägg ner det i bunken. Nyp snabbt ihop till en smulig massa,
4. Tillsätt ägg och mjölk och arbeta till en kladdig deg.
5. Dela degen i fyra delar. Forma varje degbit till en rund kaka. Skär ett kryss från sida till sida i varje sconeskaka.
6. Värm sirapen i micron i 10 sekunder så att den får en lösare konsistens.
7. Grädda scones i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
8. Servera nygräddade med t.ex. ganska hårt vispad grädde och jordgubbsmarmelad.
På återseende!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar