Mellan alla klassiska
julrätter bjuder jag idag på ett eget recept till en mysig julmiddag. Jag har
skapat en färssås med smak av glögg, denna gång använde jag Blossa 13. Den går
under namnet Dalecarlia och i år ska konsumenterna själv tolka glöggens smaker,
men inspirationen kommer från Dalarna. Sedan innehåller rätten grönt te nudlar,
de är riktigt smakrika och du hittar dem i asiatiska livsmedelsbutiker.
Glöggfärssås med grönt te
nudlar
4 portioner
Ingredienser:
500 g
valfri färs, förslagsvis lamm eller nöt
2
vitlöksklyftor
1 msk
olivolja
1 dl
glögg
2 msk ketchup
1 msk
tomatpuré
1 tsk
hett paprikapulver
½ tsk
kanel
1 tsk
salt
1 paprika
1 kvist
rosmarin
Tillbehör:
250 g
grönt te nudlar, alt. bovetenudlar eller äggnudlar
Gör så här:
1. Skala och finhacka vitlöken. Stek i olja tillsammans med färsen
tills den har fått fin färg.
2. Tillsätt ketchup, tomatpuré, paprikapulver, kanel och salt.
3. Låt färssåsen koka ihop på svag värme i 5 minuter.
4. Strimla paprikan och rör ner den i färssåsen. Låt paprikan mjuka
upp något under ett par minuters stekning. Dra sedan stekpannan från värmen.
5. Koka nudlarna.
6. Finhacka bladen från rosmarinkvisten.
7. Lägg upp
nudlarna på tallrikar (grönt te nudlar är goda såväl varma som kalla). Häll
glöggfärsen över nudlarna. Toppa med lite rosmarin.
Hoppas ni får en ljuvlig helg!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar