Saffransknäck med pistagenötter
Ingredienser:
2 pkt (1 g) saffran
2 dl ljus sirap
2 dl grädde
120 g (2 dl socker)
1 dl saltade pisatgenötter
Gör så här:
1. Blanda saffran med en matsked hett vatten.
2. Grovhacka pistagenötterna. Lägg en eller ett par bitar pistagnöt i varje knäckform. Hacka resten av nötterna lite mer.
3. Blanda ner allt utom pistagenötterna i en kastrull och sjud till 120 grader. Rör om då och då för att hålla temperaturen jämn. Testa med kulprovet (droppa lite smet i ett glas kallt vatten och forma till en kula) för att se att knäcken är klar.
4. Fördela den varma smeten i knäckformarna. Du kan värma upp den emellanåt om den blivit för stel. Låt knäcken svalna och förvara dem svalt.
Feliz Navidad!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar