Bered
er för ett underbart recept! Jag hittade dessa vegetariska burgare i en folder
från Hemköp och efter att jag gjorde dem i höstas seglade de upp till en av
höstens mest lyckade rätter. Instruktionerna har jag dock skrivit om en del och
flera av tillbehören är utbytta. Så till Alla hjärtans dag på fredag kan ni
skippa tacofesten och istället prova på dessa burgare till mysmiddagen.
Vegetariska burgare
4-6 portioner
Ingredienser:
150 g morötter
3 ägg
2 dl havregryn
½ dl dill, hackad
½ dl bladpersilja, hackad
½ tsk timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ rödlök
2 vitlöksklyftor
2 msk matolja
Tillbehör:
aioli
sallat
valnötter
tomat
hamburgerbröd
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 180 grader.
2.
Grovriv rödbetor och morot. Blanda
med ägg, havregryn, dill, persilja, timjan, salt och peppar.
3.
Finhacka rödlök och rör ner
tillsammans med pressad vitlök. Låt vila ungefär 15 minuter.
4.
Forma smeten till ca 10 burgare.
Hetta upp en stekpanna med olja och stek burgarna på medelvärme, ett par
minuter på varje sida så de får en vackert gyllene yta.
5.
Efterstek dem på en plåt i mitten
av ugnen i ca 20 minuter.
6.
Bred aioli på den nedre delen av
hamburgerbröden. Lägg på salladen och några grovhackade valnötter. Placera
veggieburgare, tomat och brödlocket ovanpå.
Mat är kärlek!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar