Angel food cake
Ingredienser:
2
dl vetemjöl special eller 1 ¾ dl vetemjöl + 1 msk maizena och 1 msk potatismjöl
1
nypa salt
8
äggvitor
1
tsk ättiksprit
1,5
dl strösocker
Servera med:
bär
glass, grädde, frosting, smörkräm eller vaniljsås
Gör så här:
1.
Blanda sikta mjöl, florsocker,
vaniljsocker och salt i en bunke.
2.
Vispa äggvitor med ättiksprit under
ökande hastighet till ett hårt skum i en skål.
3.
Tillsätt lite strösocker i taget i
skummet under fortsatt vispning.
4.
Vänd försiktigt ner äggvispet i
omgångar. Rör om försiktigt så att kakan förblir luftig och fluffig.
5.
Häll ner smeten i en form, 23 cm i
diameter (jag använde en silikonform). Grädda kakan i nedre delen av ugnen på
175 grader i ca 40 minuter. Om du sticker med en provsticka i kakans mitt och
den är torr så är kakan klar.
6.
Låt kakan svalna uppochner på ett
galler men låt formen sitta kvar tills den är helt avsvalnad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar