Glöggtryfflar
ca 20 st
200
g mörk choklad, 40-60 % kakaohalt
1
dl vispgrädde
25
g smör
1
tsk honung
2
msk starkvinsglögg
Garnering:
kakao av hög kvalité
Gör så här:
1.
Klä en form med plastfolie, ca
12x18 cm. Hacka chokladen ganska fint.
2.
Koka upp grädden tillsammans med
smör och honung. Dra kastrullen från värmen och tillsätt snabbt chokladen. Använd
en stavmixer för att få ihop en slät tryffelsmet.
3.
Häll smeten i formen och låt stelna
i kylskåp, minst 3-4 timmar.
4.
Lossa tryffeln ur formen och skär i
bitar, 2,5x2,5 cm är lagom. Det kan vara bra att skölja kniven i hett vatten
och torka av den emellanåt för att slippa kladd. Låt sedan tryfflarna stelna i
kylen under 10 minuter.
5.
Doppa tryfflarnas alla sidor i
kakao och skaka av det överflödiga. Förvara i kylen fram till servering.
Härlig vecka allihop!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar