Här kommer en snabblagad rätt som passar när som helst på dygnet. På den gigantiska frukostbuffén som jag njöt av på Berlin Plaza Hotel i augusti hade de en omelettkock. Där fick man välja omelettens innehåll och tillbehör. Likt den här omeletten valde jag gurka, tomat och skinka/bacon. Dessutom la jag till svamp och även sweet chilisås, som jag tycker man kan lägga till i denna omelett. Den stora bilden tillhör receptet och den lilla är på hotellets omelett.
1-2 st
Ingredienser:
2 skivor bacon
2 cm gurka
6 st körsbärstomater
2 ägg
2 msk vatten
½ tsk torkad oregano
1 krm svartpeppar
rapsolja till stekning
ev. sweet chilisås till servering
Gör så här:
1. Klipp bacon i bitar och stek dem i en stekpanna. Låt dem rinna av på hushållspapper.
2. Tärna gurkan och skiva tomaterna.
3. Vispa samma ägg, vatten och kryddor i en bunke.
4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek på medelvärme tills omelettens ovansida har stelnat. (Det blir en eller två omeletter av smeten, beroende på stekpannas storlek.)
5. Lägg upp omeletten på en tallrik, toppa med bacon och grönsaker och vik på mitten.
6. Servera eventuellt med sweet chilisås.
Varsågoda!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar