Julswiss
4 portioner
Ingredienser:
Marinerade Clementiner:
4
st clementiner
2 krm
kardemummakärnor
4
st nejlikor
1
½ dl vatten
2/3
dl strösocker
Chokladsås:
½
dl strösocker
½
dl kakao
½
dl vatten
Tillbehör:
4
dl vaniljglass
1
½ dl vispgrädde
4
st pepparkakor
Gör så här:
1.
Koka upp vattnet, sockret och kryddorna till
marinaden i en kastrull.
2.
Låt det långsamt koka samman i ca.10 minuter.
3.
Skala och dela clementinerna och blanda dem
tillsammans med lagen. Häll upp alltsammans i en skål och ställ kallt tills
servering.
4.
Vispa ihop sockret, kakaon och vattnet till
chokladsåsen.
5.
Låt det koka i några minuter och sedan svalna.
6.
Varva clementinerna, glassen, grädden och lätt
krossade pepparkakor i skålar eller glas.
7.
Ringla till sist över chokladsåsen, servera och
njut.
Önskar er en ljuvlig helg!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar