tisdag 18 december 2012

Ischoklad med saffran

Om de söker efter ett julgodis som går snabbt kan ni sluta leta. Detta är en modern variant av den ordinarie ischokladen. Den vita chokladen finner här saffranet, en kombo som hamnar direkt på mitt gottbord i jul.
Ischoklad med saffran
30-40 st
Ingredienser:
100 g kokosfett
200 g vit choklad
½ g saffran
1 sockerbit
Garnering:
riven mörk choklad

Gör så här:
1.      Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med kokosfettet över vattenbad.
2.      Stöt saffranet med sockerbiten i en mortel till ett fint pulver.
3.      Rör ner saffranet i chokladsmeten.
4.      Låt smeten svalna en stund. Häll upp smeten i ischokladformar.
5.      När ischokladen har stelnat strör du över lite riven choklad i varje form.

Hoppas ni får en strålande jul!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar