Inget
går upp emot en varm dryck när man känner sig frusen och under julen tycker jag
att man ska passa på att blanda ihop en glögg. I denna glögg har jag hittat den
utmärkta balansen mellan kryddorna. Ingefäran och apelsinen blir en god
brytning mot den söta glöggen.
Kryddig äppelglögg
Ingredienser:
2,5
dl äppelmust
2,5
dl äppelkanelglögg eller vit glögg
¼
vaniljstång
2
skivor apelsin
½
cm färsk ingefära
1
krm kardemummakärnor
1
kanelstång
2
stjärnanis
Gör så här:
1.
Blanda äppelmust med glögg i en
kastrull.
2.
Skär upp vaniljstången, skrapa ur
kärnorna och lägg ner stången och kärnorna i kastrullen.
3.
Skala ingefära och skär upp ½ cm
tjock bit. Tillsätt ingefäran och apelsinskivorna.
4.
Mortla kardemummakärnorna och rör
ner dem tillsammans med kanelstången och stjärnanis.
5.
Hetta upp glöggen. Låt den sedan
dra i några minuter från värmen. Värm upp glöggen igen och servera i
värmetåliga glas eller muggar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar