onsdag 12 december 2012

Klassisk julskinka

Idag är det den 12/12 2012, sista gången på 89 år som datum, månad och år består av samma siffror. Vet inte om min dag är blivit speciellt påverkad av detta men en mysig dag har det i alla fall varit. Stora snöflingor faller utomhus och då passar det perfekt att kura ihop inomhus med en skinkmacka. Nedan finns receptet på en klassisk julskinka med senapsgriljering, köp en färdigkokt skinka för att slippa det något jobbiga momenten. Receptet fann jag i årets upplaga av Matmagasinets Julspecial, det blev bara några minijusteringar av receptet.
Klassisk julskinka
Ingredienser:
1 kokt julskinka
2 msk svensk senap
½ msk bruna senapsfrön
½ msk gula senapsfrön
1 msk mörkt muscovadosocker
1 äggula
ströbröd
nejlikor

Gör så här:
1.      Sätt ugnen på 225 grader.
2.      Ta bort nätet från skinkan. Skär bort svålen men behåll fettet.
3.      Blanda senap, båda senapsfrösorterna, socker och äggula. Bred ett rejält lager griljering på skinkan.
4.      Strö över ströbröd och stick ner nejlikor.
5.      Griljera skinkan i mitten av ugnen ca 20 minuter eller till griljeringen har blivit gyllene.
6.      Låt svalna före servering.

Finn din julefrid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar