söndag 23 december 2012

Glassig julbomb

Glassbomben är ett recept från Norrmejerier, mitt lokala mejeriföretag. Egentligen heter glassbomben ”Läckraste Nyårsbomben” men eftersom jag valde att göra den i jul så bytte jag blåbärsglassen till pepparkaksglass och gav den namnet ”Glassig julbomb”. Det medförde också några omskrivningar i recept men annars är det samma goda recept.
Glassig julbomb
6-8 portioner
Ingredienser:
3 äggulor
1 dl florsocker
2 1/2 dl mellangrädde, riktigt kall
1 dl daimkulor
½ liter svartvinbärssorbet
½ liter pepparkaksglass
Ev. dekorering:
clementiner eller physalis
strössel eller daimkulor

Ingredienser:
1.      Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
2.      Vispa upp den kalla grädden till ett hårt skum.
3.      Vänd ihop äggsmet och grädde. Rör ned daimkulorna och frys parfaitsmeten 1-2 timmar.
4.      Klä en rund skål med plastfilm på insidan. Skeda upp den frysta parfaiten och låt den bilda det yttersta lagret på glassbomben. Frys den tills den är rejält hård.
5.      Fortsätt med ett lager pepparkaksglass och fyll med sorbet i mitten. Ställ in i frysen igen i minst 4 timmar.
6.      Runt 10 minuter servering ska glassbomben tas fram. Dekorera gärna med frukt och strössel.

God fjärde advent!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar