Glassig julbomb
6-8 portioner
3
äggulor
1
dl florsocker
2
1/2 dl mellangrädde, riktigt kall
1
dl daimkulor
½
liter svartvinbärssorbet
½
liter pepparkaksglass
Ev. dekorering:
clementiner
eller physalis
strössel
eller daimkulor
Ingredienser:
1.
Vispa äggulor och socker vitt och
pösigt.
2.
Vispa upp den kalla grädden till
ett hårt skum.
3.
Vänd ihop äggsmet och grädde. Rör
ned daimkulorna och frys parfaitsmeten 1-2 timmar.
4.
Klä en rund skål med plastfilm på
insidan. Skeda upp den frysta parfaiten och låt den bilda det yttersta lagret
på glassbomben. Frys den tills den är rejält hård.
5.
Fortsätt med ett lager pepparkaksglass
och fyll med sorbet i mitten. Ställ in i frysen igen i minst 4 timmar.
6.
Runt 10 minuter servering ska
glassbomben tas fram. Dekorera gärna med frukt och strössel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar