Saffransmarängtårta med apelsingrädde
och bär
Ingredienser:
1/2
tsk färskpressad citronjuice
1
paket saffran (à 1/2 g)
1
1/2 dl strösocker
2
dl vispgrädde
1
dl matyoghurt (10%)
2
msk konc apelsinjuice
2
msk florsocker
300
g frysta, tinade björnbär och hallon
ev.
rivet apelsinskal till garnering
Gör så här:
1. Sätt
ugnen på 150°C.
2. Vispa
äggvitor, citronjuice och saffran till hårt skum. Vispa ner socker, lite i
taget.
3. Bred ut marängsmeten på bakplåtspapper till en rund botten, ca 20
cm i diameter. Gör en liten fördjupning i mitten.
4. Grädda
i mitten av ugnen ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt den stå kvar några timmar.
5. Vispa
grädden hårt. Rör i yoghurt, apelsinjuice och florsocker.
6. Klicka
grädden på marängen, strö över bären och garnera eventuellt med reivet
apelsinskal. Servera genast.
Härlig
dan före dan före dan före doppardan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar