Gör
er redo för att se de tre finalisterna i höstens mat- och baktävling! Temat är
egna versioner av amerikanska bakverk och maträtter. I prispotten ligger boken
” Systrarna Eisenmans mingelmat: 565
snittar, snacks & smårätter”. Finalisterna
visas i inlägg efter varandra. Nedan finns det första receptet som är Cashewbullar,
gjorda av Nils i Eskilstuna . Bidrag nummer två är Fläskfiléburgare och bidrag
nummer tre är Cookie dough-tryfflar. Nu gäller det för dig att rösta på din
favorit i formuläret i högerspalten, rösterna räknas sedan i procent och
sammanslås med sidvisningar i procent. Sista röstningsdag är 26 oktober och allt om tävlingen hittar du här.
Cashewbullar
40
st
ca 12 dl
vetemjöl special
Fyllning:
5
dl cashewnötter, lättsaltade och rostade
2
msk farinsocker
2
½ msk raps- eller solrosolja
Garnering:
1
ägg
pärlsocker
kokos
Gör så här:
1.
Stöt kardemumman i en mortel.
2.
Häll mjölken i en kastrull och
tillsätt den nystötta kardemumman. Värm upp blandningen till 37 grader,
fingervarmt.
3.
Smula ner jästen i en bunke och häll
ner 2 dl av mjölken. Rör om tills jästen har lösts och häll sedan ner
resterande mjölk. Blanda i strösocker, salt, ägg och smöret i mindre bitar.
4.
Tillsätt lite av mjölet i taget och
arbeta samman till en smidig deg.
5.
Jäs under bakduk till dubbel
storlek i 45-60 minuter.
6.
Gör fyllningen under tiden. Mixa
cashewnötter och farinsocker i en matberedare i ca 30 sekunder, det ska
fortfarande finnas nötbitar kvar.
7.
Tillsätt olja och mixa ytterligare
ett tag tills röran uppnår en smidig konsistens.
8.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord.
Kavla ut degen till två rektangulära plattor (en i taget), ca 30x40 cm.
9.
Bred ut Cashew nut butter och rulla
ihop från ena långsidan. Skär rullarna i ca 2 cm breda bitar.
10. Lägg
dem på bakpappersklädda plåtar och låt dem jäsa under bakduk i 30 minuter.
11. Sätt
ugnen på 250 grader.
12. Pensla
bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och kokosflingor.
13. Grädda
bullarna gyllenbruna i ca 5-8 minuter i mitten av ugnen.
Låt det smaka!
Vilken spännande variant på bullar sparar receptet:)
SvaraRaderaKul! Berätta gärna sedan vad du tyckte.
Radera