Spetskaka
Ingredienser:
2
ägg
2
dl socker
3
dl vetemjöl
2
tsk bakpulver
2
tsk vaniljsocker eller rivet skal från ½ citron
1
dl mjölk eller vatten
Glasyr:
2 msk rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk grädde
2 msk rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk grädde
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2.
Smörj och ev. bröa en rund hålform,
24 cm i diameter.
3.
Smält matfettet och låt det svalna.
4.
Vispa ägg och socker pösigt.
5.
Blanda vetemjöl, bakpulver och
vaniljsocker eller citronskal i en egen bunke. Rör ner blandningen i äggsmeten.
6.
Tillsätt matfettet och vätskan. Rör
om tills smeten är jämn och slät. Häll den i formen.
7.
Grädda i nedre delen av ugnen 30-35
minuter.
8.
Blanda alla ingredienser till
glasyren. Bred den på den färdiggräddade kakan.
9.
Sätt in kakan i ugnen på nytt och
grädda den tills glasyren bildat ett spetsmönster och fått färg, ca 15 minuter.
Ha en härlig vecka!
vilken glasyr?
SvaraRaderaNu ska glasyren synas. :)
RaderaTack!
Raderanu ska jag baka kakan. : )
Underbart! Lycka till.
Radera