måndag 10 september 2012

Gino

Ikväll väljer jag att lägga ut ett recept på en mycket enkel efterrätt som heter Gino. Gino blev en favorit i Sverige på slutet av 1980-talet efter att receptet skapades på den legendariska restaurangen PA&Co i Stockholm. Jag har valt att göra en egen variant av efterrätten. Det ursprungliga receptet innehåller kiwi, jordgubbar, banan och vit choklad. Men jag valde att göra en blandning med ananas, hallon, banan, cashewnötter och sedan lyxade jag till det med både vit och mörk choklad.
Gino
4 personer
Ingredienser:
1/2 färsk ananas
1 ½ dl hallon
1 banan
1 ½ dl rostade cashewnötter
50 g vit choklad
50 g mörk choklad
Till servering:
vaniljglass

Gör så här:
1.      Skär alla frukterna i fina små bitar och fördela jämt i portionsskålar eller formar gjorda av ugnsfolie.
2.      Hacka hälften av bägge chokladsorterna och strö chokladhacket över frukterna.
3.      Sätt in dem i ugnen på 175°. Grädda tills frukten har blivit varm och chokladen har börjat smälta.
4.      Ta ut formarna och riv över resten av chokladen. Bränn med en gasolbrännare eller sätt tillbaka Ginon i ugnen på full effekt och grilläge för att smälta och ge desserten en fin färg och en lätt krispig skorpa. Servera med en kula vaniljglass.

Njut av livets goda!

2 kommentarer:

  1. Vilken god variant på gino. Man kan ju ta vilka frukter man vill!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut! Har testat flera olika varianter efter årstidens frukter och bär. Nu på hösten är det också jättegott med äpplen. :)

      Radera