tisdag 4 mars 2014

Sega rismarshmallows

I dag är det fettisdag och pannkaksdagen och i morgon ostbågens dag, men jag väljer att bjuda på ett godisrecept. Egentligen är det ett julgodis från Matmagasinets julspecial 2012 fast jag känner att det är en go´sak som passar året runt. Inte minst till finalen av Melodifestivalen på lördag. I princip är receptet det samma men instruktionerna har ändrats en aning. Jag har även dubblerat chokladgarneringen för att få den perfekta brytningen mellan sött, syrligt och kraftfulla toner från choklad och mandel.
Sega rismarshmallows
ca 50 st
Ingredienser:
1 ½ dl pistaschmandel
75 g smör
280 g marshmallow
1 dl torkade tranbär
6 dl rice krispies
Garnering:
50 g mörk choklad

Gör så här:
1.      Smörj ett bakpapper och forma till en låda, ca 32x32 cm.
2.      Hacka pistaschmandeln grovt.
3.      Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt marshmallows och smält under konstant omrörning på medelvärme till en seg och slät massa.
4.      Ta kastrullen från värmen och häll ner pistachmandel, tranbär och rice krispes. Rör om tills allt är välblandat.
5.      Bred ut massan i formen och tryck lätt med händerna för att jämna till ytan och få en kompakt tjock platta. Om smeten är för varm kan du täcka den med bakpapper för att sedan platta till den. Låt kallna.
6.      Smält chokladen över vattenbad eller i micro. Ringla över den kalla kakan, låt stelna och skär sedan i bitar. Förvara godiset i kylen.

Få gottebordet att glittra på lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar