Lyckade,
är ordet som jag vill använda till dessa muffins. Saftiga med mycket smak av
kanel och en knäckig yta. Receptet är ombyggt från Pernilla Wahlgrens recept på
Kanelbullesockerkaka. Instruktionerna, några mått och ingredienser har ändrats
och den stora kakan har förvandlats till portionsstora muffins. Kanelgranulat
var ett smart drag från min sida. Muffinsarna blev snyggare och fick fylligare
smak.
Kanelbullemuffins
12 st
150 g
smör
2 1/2 dl
strösocker
2 ägg
3 dl lätt
crème fraîche (alt.gräddfil)
4 1/2 dl
vetemjöl
2 tsk
vaniljsocker
1 msk
bakpulver
1 krm
salt
Fyllning och garnering:
2/3 dl
strösocker
1 msk
malen kanel och 1 msk kanelgranulat (alt. 2 msk malen kanel)
50 g
smör
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 200 grader.
2.
Vispa smör och socker poröst.
3.
Rör ner ett ägg i taget, och sedan crème fraîchen.
4.
Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke.
5.
Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
6.
Rör ihop socker och kanel till fyllning och garnering.
7.
Ställ fram muffinsformar på en plåt eller använd en muffinsplåt.
Fördela hälften av smeten så de fyller 1/3 av formarna.
8.
Strö över hälften av kanelsockret.
9.
Fyll på med resterande smet och strö över kvarvarande kanelsocker.
Lägg på en klick smör över varje muffins.
10. Grädda muffinsarna i mitten
av ugnen i ca 15 minuter.
Sockra
din dag!
Vilket vackert namn. Låter gott också.
SvaraRaderaJa, du borde definitivt göra en sats och om du inte har testat kanelgranulat någon gång så rekommenderar jag det. Alltid lika roligt att prova något nytt. :)
RaderaVad gott det låter! Åh, lite vaniljvisp och äppelkompott till dem så blir det ju en hel dessert. Då måste ju bakningsnovisen i mig fråga vad kanelgranulat är och hur det skiljer sig från malen kanel?
SvaraRaderaHej, vad roligt att du tycker att det låter gott.
RaderaKanelgranulat är grovare än malen kanel och kan därmed ge en intensivare smak. Det kan jämföras med malen svartpeppar och grovmalen svartpeppar.