Snickers Cake Pops
Ingredienser:
100
g smör
100
g mörk choklad
2
ägg
1
3/4 dl strösocker
2
dl vetemjöl
1
tsk vaniljsocker
1
krm salt
100
g jordnötssmör
1
msk mjölk
Garnering:
1
burk (400 g) kondenserad mjölk
ev.
2-3 tsk mjölk eller grädde
3/4
dl jordnötter, saltade och rostade
30
klubbpinnar (alt. glasspinnar eller korta grillpinnar)
Gör så här:
1.
Börja med att koka den kondenserade
mjölken så att den förvandlas till en krämig kolasås. Ta bort etiketten från
burken. Häll vatten i en kastrull med hög kant, sätt ner burken så att den
täcks, plus ytterligare 1-2 cm. Låt vattnet koka upp och sänk sedan till
medeltemperaturen men vattnet ska fortfarande koka hela tiden. Eftersom vattnet
dunstar av litegrann efter ett tag måste nytt vatten tillsättas då och då,
annars kan burken explodera. Låt burken koka i 2,5 timmar. Under tiden kan du
börja med de andra stegen i instruktionerna. När burken är färdigkokt, tar du
upp den och låter den kallna.
2.
Sätt ugnen på 200 grader.
3.
Smält smöret i en kastrull.
Grovhacka chokladen och tillsätt den i kastrullen rör om tills allt har smält
samman.
4.
Vispa ägg och socker pösigt i en
bunke.
5.
Vänd ner vetemjöl, vaniljsocker och
salt i bunken. Tillsätt sedan smör- och mjölblandningen och rör om till en jämn
smet.
6.
Smöra en form med löstagbar kant, bred
ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt kakan
svalna.
7.
Smula sönder kakan i en bunke och mixa
samman med jordnötssmör och mjölk, knåda sedan till en smidig deg.
8.
Forma degen till 30 stycken runda
bollar. Lägg dem på en tallrik och ställ in dem i kylen i 30 minuter.
9.
Hacka jordnötterna och lägg hacket
på ett fat.
10. Öppna
burken med den färdigkokta såsen. Häll ner såsen i en skål och vispa upp den,
eventuellt med lite mjölk eller grädde om den känns för tjock.
11. Sätt
fast kakbollarna på pinnarna. Doppa varje boll i kolasåsen och därefter endast
den nedre delen i jordnötterna. Sätt fast pinnarna i något stabilt, t.ex. en
bit frigolit, oasis eller sätt dem i en skål med socker (det kan bli riktigt
snyggt).
12. Ställ
tillbaka dem i kylen för att stelna i minst 30 minuter. Cake Popsen förvaras
sedan i kylen eller frysen.
Avnjut
godsakerna med alla sinnen!
Har gjort cake pops tidigare, dock med en annan smaksättning. Kanske skall testa denna då jag älskar snickers. // UllanBullan testar i köket
SvaraRaderaDet tycker jag definitivt att du ska göra. Om man älskar Snickers är de här perfekta! :)
Radera