Saffranskaka med citron
Ingredienser:
3 dl (180 g) vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ kuvert saffran à ½ g
2 dl strösocker
3 ägg
finrivet skal av 1 citron
½ dl nypressad citronsaft
1 dl mjölk
smör och ströbröd till formen
Gör så här:
1. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer minst 1 ½ l.
2. Smält smöret.
3. Blanda mjöl och bakpulver.
4. Stöt saffranet med lite av sockret för att finfördela det.
5. Vispa ägg, socker och saffranssocker fluffigt med elvisp. Vispa ner det rivna citronskalet mot slutet.
6. Sikta ner mjölblandningen lite i taget tillsammans med smöret, citronsaften och mjölken och vispa försiktigt ihop till en jämn smet med en handvisp.
7. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter. Vänd kakan uppochner på ett bakplåtspapper eller ugnsgaller, vänta ett par minuter och lossa sedan formen. Låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar