Ingredienser:
400
g gris eller nötlever
150
g nötfärs
1
potatis
½
gul lök
1
ägg
2
ansjovisfiléer + 1 msk spad
3
dl mjölk
1
tsk salt
1
tsk svartpeppar
olja till smörjning
Gör så här:
1.
Skala och koka potatisen.
2.
Sätt ugnen på 175 grader.
3.
Skär lever och anjovis i bitar och
finhacka löken. Blanda alla ingredienser och mixa dem i en matberedare i 1-2
minuter.
4.
Smörj en avlång brödform som rymmer
1 ½ liter med olja. Häll i smeten och grädda i ca 1 timma på den näst nedersta
falsen. Skär ett litet snitt i patén för att se om den är färdig.
5.
Servera gärna med lingonsylt och
någon form av potatis.
Lycka till med förberedelserna för julbordet!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar