söndag 4 december 2011

Ris á la malta med clementin

Ikväll bjuds det på en snabb juldessert, speciellt om man har gjort gröten klar i förväg eller t.o.m. köpt. Danskarnas motsvarighet Risalamande brukar serveras med körsbärssås, så detta recept med körsbärssylt är en sorts korsning av den svenska och danska versionen.
Ris á la malta med clementin
4 portioner
Ingredienser:
3 dl risgrynsgröt
1 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
2 små clementiner
3/4 dl körsbärssylt

Gör så här:
1.      Vispa grädden. Skala och klyfta clementinerna och blanda dem med gröten, grädden och vaniljsockret.
2.      Värm körsbärssylten i micorn i ca 20 sekunder.
3.      Servera ris á la maltan i serveringsglas toppat med körsbärssylt.
God 2:a advent! smiley opening christmas gift emoticon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar