Varsågod! En nytänkande rätt i julstressen.
Julkänslan ges i form av en spännande julmustsås från ”Pernillas jul” men jag
ändrade sås-receptet till en halvsats och det räckte gott och väl. För att
piffa upp kycklingen är den kryddad med ingefära, peppar och lite ”saltsnö”.
Passa på att servera med vackert röda juläpplen!
Ingefärskyckling med
Julmustsås
4 portioner
Ingredienser:
4
st. kycklingfiléer
2
krm svartpeppar
1
tsk flingsalt
Julmustsås:
2 dl crème fraiche
2 dl julmust
1 st. hönsbuljongtärningar
1 tsk färsk ingefära, riven
1 tsk färsk rosmarin, hackad
1 msk äkta kinesisk soja
2 dl julmust
1 st. hönsbuljongtärningar
1 tsk färsk ingefära, riven
1 tsk färsk rosmarin, hackad
1 msk äkta kinesisk soja
Servera med:
4
portioner ris
2
små röda äpplen
Gör så här:
1.
Koka riset efter förpackningens
anvisning.
2.
Blanda crème fraiche, julmust, buljongtärningar,
ingefära, rosmarin och soja i en kastrull. Låt såsen puttra i 5-10 minuter.
3.
Stek kycklingfiléerna ca 8 minuter
på varje sida. Krydda dem med ingefära, peppar och salt.
4. Skär
äpplena i klyftor. Servera kycklingen med ris, julmustsås och äppelklyftor.
Nu
fortsätter julmyset snart med Idol-final………
Härligt att variera dettta recept! Jag gjorde rätten med fläskytterfilé senast. Det fungerade suveränt bra!
SvaraRaderaTänkte också tipsa om att jag kör en tävling på min blogg igen! Du var ju med och tävlade sist. Denna gång kanske det blir du som kammar hem en matkasse!