tisdag 20 december 2011

Gratinerade potatistoppar

Idag gjorde jag dessa gratinerade potatistoppar och en egen paté (receptet finns ovan) till middag. Potatistoppar blir alltid snyggt och passar även perfekt till en nyårsmiddag framöver.
Gratinerade potatistoppar
ca 30 st
Ingredienser:
1 kg potatis
1 ägg
15 gram smör
¼ - ½ dl grädde
ca 1 tsk salt
1 ½ dl riven västerbottensost
ev. vitlökssalt till servering

Gör så här:
1.      Skala och koka potatisen.
2.      Låt potatisen ånga av och pressa den sedan. Tillsätt ägg och smör. Rör ner lite grädde i taget tills du får en fast och smidig konsistens. Smaka av med salt.
3.      Använd en stjärntyll när du spritsar toppar av moset på en bakpappersklädd plåt. Strö över västerbottensost på topparna.
4.      Grädda dem i mitten av den övre delen av ugnen på 250 grader i 7- 10 minuter.
5.      Prova att strö över lite vitlökssalt på topparna vid servering.

Må gott!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar