Gratinerade
potatistoppar
Ingredienser:
1
kg potatis
1
ägg
15
gram smör
¼
- ½ dl grädde
ca
1 tsk salt
1
½ dl riven västerbottensost
ev. vitlökssalt till servering
Gör så här:
1.
Skala och koka potatisen.
2.
Låt potatisen ånga av och pressa
den sedan. Tillsätt ägg och smör. Rör ner lite grädde i taget tills du får en
fast och smidig konsistens. Smaka av med salt.
3.
Använd en stjärntyll när du
spritsar toppar av moset på en bakpappersklädd plåt. Strö över västerbottensost
på topparna.
4.
Grädda dem i mitten av den övre
delen av ugnen på 250 grader i 7- 10 minuter.
5.
Prova att strö över lite
vitlökssalt på topparna vid servering.
Må gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar