Karamellpopcorn i mörk choklad
ca 20 bitar
5
dl popcorn (drygt 2 msk opoppade popcorn)
1
krm salt
1
dl strösocker
125
g mörk choklad
Gör så här:
1.
Poppa popcornen och salta lätt.
2.
Smält chokladen försiktigt i mikron
eller över vattenbad.
3.
Smält sockret gyllene i en
tjockbottnad kastrull. Rör inte om så mycket, men rör ut klumparna som kan
bildas. Dra kastrullen från värmen och tillsätt popcornen. Blanda om så popcornen
täcks så mycket det går.
4.
Häll på chokladen och rör runt så
popcornen blir täcks. Lägg ut popcornen på en bakpappersklädd plåt och låt
svalna.
5.
Bryt karamellpopcornen i mindre
bitar och förvara dem kallt till serveringen.
God fortsättning!
Vilket spännande recept! Enkelt och gott, ser det ut som.
SvaraRaderaJajamen, perfekt om man vill ha ett snabbt hemmagjort godis.
SvaraRaderaVilket bra recept!
SvaraRaderaKollade runt på google, hittade inte så många recept, men omständiga.
Jag har gjort en omgång nu av ditt enkla recept, ska göra en till o ta med mig till barn o barnbarn på julafton.
Jag saltade inte på popcornen eftersom de ska vara saltade, MEN, det behövs, så det gör jag på nästa omgång.