Detta
bröd är supergott och vad som nästan är ännu bättre är att det är snabbt och
enkelt. Limpan behöver inte jäsa och det är bara att slänga ihop alla
ingredienser samtidigt. Godast är brödet när det är nybakt med smör ovanpå.
Kanelkryddad filmjölkslimpa
1limpa
3
dl rågsikt
1,5
dl rågkross
1
dl grahamsmjöl
1
dl havregryn
½
dl linfrön
½
dl hasselnötter
½
tsk salt
1
msk kanel
1
msk bikarbonat
5
dl filmjölk
1
dl mörk sirap
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2.
Hacka grovt hasselnötterna och blanda
med alla andra ingredienserna i en bunke. Häll ner smeten i en smord och avlång
brödform.
3.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca
1 h.
4.
Låt den svalna lite innan du
stjälper upp den på ett galler där du låter den kallna.
Vi hörs snart igen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar