Nu
var det dags igen för ett asiatiskt recept med en del produkter från Mrs.
Chengs. Grunden blev deras Thai Panaeng Curry grytbas som var. I ett tidigare
recept har jag använt strimlade bambuskott men det fick även vara med i denna
gryta och jag tycker fortfarande att det är lika gott. Mrs. Chengs äggnudlar
var riktigt bra, de var goda och lite smalare än de andra äggnudlarna som jag
har testat. Thai Panaeng Curryn ville jag ha starkare men bambuskotten passade perfekt i grytan.
Lax Panaeng Curry
4 portioner
Ingredienser:
1 burk Thai Panaeng Curry, 400 ml grytbas
300
gram laxfilé
1
burk strimlade bambuskott, 140 gram
1
liten spetspaprika
1
liten morot
300
gram äggnudlar
2-4
cm röd chili
Gör så här:
1.
Sjud upp panaeng grytbasen och rör
om då och då.
2.
Skölj alla görnsaker. Låt
bambuskotten rinna av. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och
strimla moroten och skär även laxen i bitar. Tillsätt allt detta i gryta och
låt det sjuda i ca 5 minuter, till laxen är klar.
3.
Koka upp nudlarna och finhacka
chilin.
4.
Servera grytan med nudlarna och
garnera med chili.
God afton!
ser jättegott ut
SvaraRaderaja skulle behöva din hjälp.ja är med och tävlar och är finalist och hoppas du skulle kunna rösta på mitt bidrag,jordgubbs sockerkaka.nr 8
http://www.facebook.com/questions/288657764501241/?qa_ref=qd