tisdag 15 november 2011

Lax Panaeng Curry



Nu var det dags igen för ett asiatiskt recept med en del produkter från Mrs. Chengs. Grunden blev deras Thai Panaeng Curry grytbas som var. I ett tidigare recept har jag använt strimlade bambuskott men det fick även vara med i denna gryta och jag tycker fortfarande att det är lika gott. Mrs. Chengs äggnudlar var riktigt bra, de var goda och lite smalare än de andra äggnudlarna som jag har testat. Thai Panaeng Curryn ville jag ha starkare men bambuskotten passade perfekt i grytan.
Lax Panaeng Curry
4 portioner
Ingredienser:
1 burk Thai Panaeng Curry, 400 ml grytbas
300 gram laxfilé
1 burk strimlade bambuskott, 140 gram
1 liten spetspaprika
1 liten morot
300 gram äggnudlar
2-4 cm röd chili

Gör så här:
1.      Sjud upp panaeng grytbasen och rör om då och då.
2.      Skölj alla görnsaker. Låt bambuskotten rinna av. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och strimla moroten och skär även laxen i bitar. Tillsätt allt detta i gryta och låt det sjuda i ca 5 minuter, till laxen är klar.
3.      Koka upp nudlarna och finhacka chilin.
4.      Servera grytan med nudlarna och garnera med chili.

God afton!




1 kommentar:

  1. ser jättegott ut
    ja skulle behöva din hjälp.ja är med och tävlar och är finalist och hoppas du skulle kunna rösta på mitt bidrag,jordgubbs sockerkaka.nr 8
    http://www.facebook.com/questions/288657764501241/?qa_ref=qd

    SvaraRadera